En İyi 10 Çeviri Yaparak Para Kazandıran Site

En İyi 10 Çeviri Yaparak Para Kazandıran Site

Birçok işletme ve çevrimiçi içerik oluşturucu dünya çapında daha geniş kitlelere ulaşmak istiyor. Burada devreye siz girebilir ve çeviri hizmetleri sunarak bu kişilere yardımcı olabilirsiniz.

Çeviri işi, canlı çeviri ve blog yazıları, kitaplar, videolar, ses dosyaları ve daha fazlası gibi yazılı belgeleri çevirmeyi içerebilir. Bugün, çeviri işleri bulabileceğiniz şirketlere ve platformlara ve çeviri becerilerinizden para kazanmanın farklı yollarına göz atacağız.

Serbest çevirmen olarak başlamanın en iyi yollarından biri, çeviri hizmetlerinizi sunan kendi web sitenizi kurmaktır. Ancak sitenizi kurmadan önce çeviri alanınızı seçmelisiniz.

Yeteneklerinizi, bir konuya olan talebin ne düzeyde olduğunu ve konuya olan ilginizi düşünün. Bu gerçekten önemlidir çünkü bu konu üzerinde çalışarak çok zaman geçireceksiniz, bu yüzden ona tutkuyla bağlı olmanız gerekiyor.

Çeviri için kendinize bir alan bulma konusunda birkaç fikir vermek gerekirse:

  • Edebi çeviriler. Buna kitapların, şiirlerin, oyunlar gibi pek çok alan dahildir.
  • Profesyonel çeviri. Bunun örnekleri arasında tıbbi veya yasal çeviriler yer alır.
  • Teknik çeviri. Buna, konuya ilişkin yüksek düzeyde bilginin gerekli olduğu bir şirket için teknik çevirileri örnek verebiliriz.
  • İdari çeviri. Kurumlar ve kuruluşlar tarafından üretilen farklı belgelerin ve içeriğin çevirisi.

Ne tür bir çeviri sunmak istediğinize karar verdikten sonra, yeteneklerinizi sergileyen bir niş web sitesi oluşturabilirsiniz.

Siteniz kurulduktan sonra web sitenize trafik çekmek için biraz zaman harcayın. Bu biraz çaba gerektirir, ancak SEO en iyi uygulamalarına odaklanarak, dil becerileriniz için ödeme yapmak üzere sizinle iletişime geçen müşteriler edinmeye başlayacaksınız. Dilerseniz bu konuda [email protected] mail adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Çeviri Yaparak Para Kazanma Siteleri

Çeviri web sitenizin size müşteri getirmesini beklerken, uzaktan bir çevirmen olarak ücretli işler bulabilirsiniz.

FlexJobs

FlexJobs, farklı sektörlerdeki binlerce evden çalışma işine erişmenizi sağlayan bir iş ilanı sitesidir.

Çeviri işleri bulmak için, sayfanın üst kısmındaki arama çubuğuna tercih ettiğiniz işle ilgili anahtar kelimeleri yazın. Site, sizin için en uygun işleri karşınıza çıkaracaktır. Buradan sunulan çeviri görevlerine göz atabilir, becerilerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olanlar seçebilirsiniz.

İşin uzaktan mı yoksa herhangi bir bölgede mi yaşamanızı gerektirdiğini görebilir, tam zamanlı mı yoksa yarı zamanlı mı olduğunu öğrenebilirsiniz.

İş özeti ayrıntılarını genişletmek için bir işe tıklayın ve başvurmak istiyorsanız bir FlexJobs hesabı oluşturmanız yeterli olacaktır.

PeoplePerHour

PeoplePerHour, yeteneklerinize uygun olan serbest çeviri işleri bulabileceğiniz bir platformdur.

Bu platform ile bir çeviri işine başlamak için yapmanız gerekenler şunlardır:

  • PeoplePerHour topluluğuna katılmak için başvurun.
  • Başvurunuz, bir PeoplePerHour moderatörü tarafından inceledikten sonra onaylanır.
  • Kabul edildikten sonra dil yeterliliğinizi ve deneyiminizi sergileyen bir profil oluşturun.
  • Çeviri projelerini manuel olarak arayın. Bunun dışında yapay zekanın sizi uygun projelerle eşleştirdiği otomatik aramalara kaydolabilirsiniz.
  • Ayda 15 iş teklifi ÜCRETSİZ gönderebilirsiniz. Dilerseniz daha fazla işe başvurmak için kredi satın alabilirsiniz.

Fiverr

Fiverr, çeviri sektöründe iş bulmak için başvurabileceğiniz en iyi platformlar arasında yer almaktadır.

Serbest çevirmenler, sundukları hizmetleri ayrıntılı olarak anlatan bir profil oluşturabilir, iş paketlerini sunarak fiyatlarını belirleyebilirler.

Fiverr’ın bir dezavantajı, burada çok fazla rekabetin olmasıdır. Bu sebeple müşterilerin ilgisini çekmek için başlangıçta düşük ücretler talep etmeniz, daha fazla işi almanıza yardımcı olabilir. İyi yorumlar almak için biraz çaba sarf ettikten sonra fiyatlarınızı yavaş yavaş artırabilirsiniz.

Ayrıca Fiverr’da başarılı çeviri işleri tamamladıkça, algoritma sizi arama sonuçlarında yukarı itmeye başlayacak. Bu da zamanla ilk sayfaya daha yakın bir yerlerde görünmenizi sağlayacaktır.

Upwork

Upwork, Fiverr’a benzese de biraz farklı bir çalışma mekaniğine sahip. Burada müşterilerin size gelmesini beklemek yerine yayınlanan işlere siz teklif vermelisiniz.

Upwork’te çeviri işleri bulmak için şu adımları izleyin:

  • Upwork’ta bir hesap oluşturun.
  • Hesabınız onaylandıktan sonra becerileriniz, portföyünüz ve sahip olduğunuz sertifikalar dahil olmak üzere serbest çalışan profilinizi tamamlayın.
  • Upwork’te yayınlanan çevirmen işlerini bulmak için arama çubuğunu kullanın.
  • Almak istediğiniz bir iş gördüğünüzde, “Teklif Gönder” (Submit a Proposal) yazılı seçeneğe tıklayın.
  • Müşterinin talimatlarını izleyip size sorulan tüm soruları yanıtlayın.
  • İş için seçildiğiniz takdirde bilgilendirilirsiniz ve aldığınız iş üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz.

Ödemeyi iş tamamlandıktan sonra alabilirsiniz. Bu, saatlik, sabit ücret veya Proje Kataloğu sözleşmeleri gibi ödeme türüne bağlıdır.

Unbabel

Unbabel, Adidas, Patagonia ve Skyscanner gibi birkaç büyük markanın güvendiği, küresel çapta çeviriler için hepsi bir arada bir çözümdür.

An itibarıyla altı ülkede ve 37 farklı milletten oluşan 328 Unbablel çalışanı yer alıyor.

Unbabel serbest çevirmenleri, haber bültenleri, blog yazıları, ürün açıklamaları ve daha fazlasını çevirmekle görevliler.

Gengo

Gengo, çoğu önemli dilde yüksek kaliteli çeviri çözümleri sunan bir platformdur. Şu anda dünya çapında 1.000’den fazla sertifikalı çevirmen, buradan iş temin etmektedir.

Platform, 65.000’den fazla müşteri için 1 milyardan fazla kelimeyi çevirdi. Üstelik müşteri memnuniyeti %97,6’lık bir orana sahip.

Bir Gengo çevirmeni olarak şunları yapabilirsiniz:

  • Kendi programınızı belirleyin
  • Uygun çeviri işlerini seçin
  • Destekleyici bir topluluktan geri bildirimler alın
  • En son teknolojiyi kullanın

Fairlingo

Fairlingo, 7/24 dil hizmetleri sunan ISO sertifikalı bir çeviri platformudur. Burada, aşağıdakiler dahil olmak üzere farklı çeviri türleri yer almaktadır:

  • Teknik çeviri
  • Hukuki çeviriler
  • Web sitesi çevirisi
  • Belge çevirisi
  • Tıbbi çeviriler
  • Yeminli tercüme
  • Kitap çevirisi

Fairlingo için çalışarak kendiniz için esnek bir çalışma programı oluşturabilir, diğer çevirmenlerle birlikte sosyal çalışmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Lingosaur

Lingosaur, birçok farklı dilde çeviri ve redaksiyon hizmetlerinin sunulduğu, topluluklarına katılmak için sürekli olarak yeni çevirmenler arayan bir platformdur.

Lingosaur ile çevrimiçi çeviri işleri almak için, kısa bir örnek çeviri yapmanız isteniyor. Yaptığınız çeviri, platformdaki diğer çevirmenler tarafından derecelendirilir.

Yeterince yüksek bir not alırsanız, müşteri çevirileri üzerinde çalışmanıza izin verilir. Size verilecek not, alacağınız ücret oranını da etkilemektedir. Yani bu platformda çalışacaksanız, çeviri yapacağınız dile çok iyi hakim olmalısınız.

Day Translations

Day Translations, hukuk, tıp, finans, BT ve diğer birçok sektör için sözlü çeviri hizmetleri sunan, profesyonel bir çeviri platformudur.

100’den fazla dilde 10.000’den fazla dil bilimciyle çalışan Day Translations, bugüne kadar 66 milyondan fazla kelimenin tercüme edilmesini sağladı.

Ayrıca profesyonel göçmenlik hizmetleri, küresel pazarlama hizmetleri ve transkripsiyon hizmetleri de platformun iş kolları arasında yer alıyor.

TextMaster

TextMaster, web içerik yazı hizmetleri ve profesyonel redaksiyon sunan online bir çeviri platformudur.

Şirket, çoğu zaman yarı profesyonel ve profesyonel düzeyde serbest çevirmenler ve metin yazarları işe almak için iş ilanları açıyor.

Textmaster için çalışmanın size sunacağı bazı avantajlar şunlardır:

  • 7/24 işlere erişim
  • PayPal veya Payoneer aracılığıyla 7-14 gün içinde ödemeler
  • Çok çeşitli görevlerde çalışma

Sonuç

Çeviri yaparak para kazanmanızı sağlayacak en iyi platformlardan bazılarını aktardık. Bu makaleyi sürekli olarak güncelleyecek, en doğru çeviri işini alabilmeniz için yeni platformlar ekleyeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir