Google Yerel Rehber Olarak Para Kazanma

Google Yerel Rehber Olarak Para Kazanma

Dijital dünya, her geçen gün refah seviyemizi yükselten pek çok yeni buluşu da beraberinde getirdi. Çoğumuz güne başlamak için dijital çalar saat gibi uygulamalar kullanıyoruz, not uygulamamız her zaman market alışverişleri için listelerle dolu. Ancak Google Haritalar, muhtemelen günlük kullanım için şimdiye kadarki en iyi buluşlardan belki de en önemlisidir.

Kağıt haritalar o nostaljik hissi veriyor olsa da artık günümüzde kullanımı çok zor. Zaten dijital dünyada haritaların kağıtlardan ibaret olması beklenemezdi.

Buna karşılık Google Haritalar sizi asla yarı yolda bırakmaz. Ayrıca keşfedebileceğiniz en iyi restoranları, kafeleri ve işletmeleri bulmanıza yardımcı olur. Yani uygulamayı orijinal amacı için kullanmaktan hepimiz memnunuz, peki Google Haritalar ile para kazanabileceğinizi de biliyor muydunuz?

Bu uygulamayı kullanarak para kazanmanın en iyi yollarını bulmanıza yardımcı olmak için eksiksiz bir rehber hazırladık.

Google Haritalar Nedir?

Google Haritalar, tüm dünyanın haritasını parmaklarınızın ucuna getiren hem web platformu hem de mobil uygulamadır. Platform, insanların yol tarifleri bulma ve yaklaşan gezilerini planlamasına yardımcı olma gibi pek çok özelliğe sahiptir.

Google Haritalar’da üç farklı arazi türü arasında geçiş yapabilir, istediğiniz konum için en iyi görüntüyü elde edebilirsiniz. Ayrıca bazı destinasyonlar, konumu 1. şahıs bakış açısıyla görüntülemenizi sağlayan bir sokak görünümü seçeneği de sunmaktadır.

Google Haritalar, yerel işletmeler ve turistik yerler hakkında birçok bilgiye ulaşmanızı sağlar. Uygulamada Google Yerel Rehberleri tarafından yazılan incelemeleri, çalışma saatlerini, fiyatları ve resimleri bulabilirsiniz. Hatta yerel rehberler aracılığıyla gideceğiniz yeri dahi bulabilirsiniz.

Tüm bu özelliklerle birlikte Google Haritalar, çoğu insan için ilk başvurulan uygulama haline geldi.

Google Yerel Rehberleri nedir?

Yerel Rehberler, Google Haritalar’da destinasyonların panoramik görünümleri gibi incelemeler yazan, sorulan soruları yanıtlayan ve resimler yükleyen insanlardan oluşan bir topluluktur. Yerel işletmelerin gelişmesine ve bilgilerin güncel tutulmasına yardımcı olurlar.

Ne yazık ki bir Google Yerel Rehberi olarak çalıştığınız için bir ödeme almazsınız. Ancak puan kazanacak, rozetler toplayacak ve arkadaşlarınız arasında ‘havanız’ en üst seviyede olacak. Google Haritalar’daki en önemli kullanıcılardan biri olmak istiyorsanız, Google Yerel Rehber programına katılabilirsiniz.

Google Haritalar’dan Nasıl Para Kazanılır?

Google Haritalar özelliklerini kullanarak çevrimiçi para kazanmanın birkaç yolu vardır. Tek ihtiyacınız olan internet ve bir mobil cihaz.

Google Haritalar platformundan para kazanabileceğiniz en iyi yöntemleri bir araya getirdik. Her yöntem birbirinden biraz farklıdır, bu nedenle hepsini anladığınızdan, ihtiyaçlarınıza ve yaşam tarzınıza en uygun olanı seçtiğinizden emin olun.

Google Haritalar Pazarlama Danışmanı Olun

Google Haritalar’daki birçok işletme aktif olarak daha fazla müşteri çekmeye çalışıyor fakat bunda yetersiz kalıyor. Bazılarının Google işletme hesapları kötü oluşturulmuş, ayrıca fazladan çaba sarf etmiyorlar.

İşte burada devreye siz giriyorsunuz. İşletme sahiplerinin Google’daki işletme profillerini optimize etmelerine yardımcı olabilir ve yaptığınız yardımların karşılığında ödeme alabilirsiniz.

Çoğu zaman, bu tür işletmeler yardıma ihtiyaç duyduklarının veya nereden başlayacaklarını bilmiyorlar. Google’da biraz araştırma yaparak Google Haritalar’da daha düşük sıralarda yer alan işletmeleri bulmanız ve yardımınızı teklif etmeniz gerekecek. Bunu, Google Haritalar’da az sayıda incelemeye sahip restoranlara, barlara, mağazalara veya tamirci hizmetlerine bakarak yapabilirsiniz.

Bugün para kazanmaya başlamak için SEO pazarlamasının temellerini öğrenebilir ve Google Haritalar’daki başarılı işletmeler hakkında araştırma yapabilirsiniz.

Google Haritalar Listeleme Bölümüne Reklam Yerleştirin

Bir pazarlama danışmanı gibi Google Haritalar listeleme bölümünde reklamlar görüntüleyerek yerel işletmeleri tanıtmak için ödeme alabilirsiniz. İçerik oluşturucuların web sitesi reklam alanlarını satarak para kazanmalarına yardımcı olan Google ürünleri olan Google AdSense ile karıştırılmamalıdır.

Google Haritalar’a ücretli reklamlar yerleştirmek için, işletmenin bir işletme profili oluşturması, ardından bunu bir Google Ads hesabına bağlamasına yardımcı olmalısınız. Google Haritalar’da ücretsiz olarak reklam oluşturabilir, reklam başına her tıklama için ödeme yapabilirsiniz. Reklam, çoğu arama motorunda olduğu gibi listenin en üstünde sponsorlu olarak görünecektir.

YouTube’da başlamanıza yardımcı olacak birçok değerli bilgi ve kolay adım adım kılavuz bulunmaktadır. Bir kez işin püf noktalarını anladığınızda, işlerini arama sonuçlarının en üstüne taşımak için yardımınıza ihtiyaç duyduğunu düşündüğünüz şirketlere ulaşmaya başlayabilirsiniz.

Ayrıca ilk reklamın ücretsiz olacağını söyleyerek şirketin daha sonra reklam hizmetlerinize güvenme olasılığını artırabilirsiniz. Gelecekte kariyerinize yardımcı olacak değerli beceriler kazanmak için Google Haritalar’da yan iş olarak Google Reklamları oluşturabilirsiniz.

Haritaları Analiz Edin

Bir harita veri analisti olarak Google Haritalar’dan para kazanabilirsiniz. Bazı şirketler, haritalama sitelerindeki bilgilerin doğru olmasına yardımcı olabilecek kişiler arıyor. Bunların hangileri olduğuna Google’da ufak bir arama yaparak ulaşabilirsiniz.

Günlük yapmanız gerekenler arasında haritaları analiz etmek ve hataları tespit etmek yer alacak. Gördüğünüz bilgilerin doğru olup olmadığını veya güncellenmesi gerekip gerekmediğini belirlemek için çok sayıda harita kaydırması ve araştırma yapmanız gerekecek. Kısacası, harita veri analistleri haritaların doğru olmasını ve düzgün çalışmasını sağlar.

Buna part time bir iş veya yan iş olarak başlayabilirsiniz. Zamanla becerileriniz gelişecek ve haritaları analiz ederek tam zamanlı bir kariyere de sahip olabilirsiniz.

Özel Seyahat Rehberleri Oluşturun

Google Haritalar’ı kullanarak turistler için çevrimiçi özel haritalar oluşturabilirsiniz. Yabancı bir ülkeye gitmeden önce seyahat planlaması yapmak biraz sıkıcıdır. Buna karşılık turistlerin gezilerini planlamalarına yardımcı olabilir ve çalışmanız karşılığında ödeme alabilirsiniz.

Dünyayı keşfetmeyi seviyor ve seyahatlerinizden para kazanmak istiyorsanız, seyahat rehberlerinizi online olarak satmayı düşünebilirsiniz. Bazı insanlar yeni bir ülkeyi ziyaret ettiklerinde yerel mekanları da görmek ister. Siz de böyle bir durumda yaşadığınız şehirden hiç ayrılmadan para kazanabilirsiniz.

Rehberlerinizi ve rotalarınızı çevrimiçi satmak için NanoWhat gibi platformları kullanabilirsiniz. Dünya çapında milyonlarca gezgin, kaçıracakları güzel yerleri/mekanları ziyaret edebilmek için özel harita başına 20 dolara kadar ödeme yapabiliyorlar. Bu nedenle haritalarınıza birçok gizli konum ve işletme eklemeyi ve web sitelerine bağlantı vermeyi unutmayın.

Bu şekilde insanların yabancı bir ülkede veya şehirde harika şeyler bulmasına ve yerel işletmeleri turistlere tanıtmasına yardımcı olabilirsiniz. Kısacası online seyahat rehberleri satarak Google Haritalar ile yaptığınız gezilerden para kazanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir